Az ékszerek fajtái

Az ékszereket általában mindenki az öltözet kiegészítőjeként használja. Nagyon sok fajta ékszert különböztethetünk meg. Vannak olyanok, amelyek a kezek szépségét emelik ki. Továbbá a nyakláncok, medálok a nyak, dekoltázs kiemelésére szolgálnak. A fülbevalókkal arcunk formáját igazíthatjuk kedvünk szerint.
Általánosságban véve az ékszerek legtöbbje nemesfémből készül. Ezek a legközkedveltebbek. Ezeket, az ékszereket általában kövekkel, gyöngyökkel ékesítik.
Az ékszereket megkülönböztethetjük aszerint is, hogy kézi munkával, vagy akár géppel készülnek. Most nézzük sorban azokat az ékszereket, amelyeket a legtöbbször vesszük igénybe:

A gyűrűk

A legnépszerűbb ékszer a világon. Több ezer formájú gyűrű közül választhatunk. Ezen belül elkülönítjük a karikagyűrűket is, amelyek egy külön csoportot képeznek. Ezek között is lehet válogatni. Lehetőség van keskeny gyűrűt vagy akár széleset, mintásat vagy minta nélkülit vásárolni. Vehetünk gyémánttal vagy valamilyen drágakővel díszített gyűrűt is. Lehetőség van gravíroztatni is kedvünk szerint ezeket az ékszereket.
A gyűrűk csoportjában külön soroljuk a pecsétgyűrűket is. Ezek között is nagy a választék. Ismertek még a köves gyűrűk is, amelyekben szintén különbözhet a kövek mérete és alakja.

Ezüst gyűrű Ezüst gyűrű

A fülbevalók

A második legnépesebb csoport. Ismertek az olyan fülbevalók, amelyek kővel rendelkeznek és olyanokat is választattunk, amelyekben nincsen kő. Ez mindenkinél egyéntől függő. Vannak csüngős fülbevalók, s olyanok is amelyeket egy kapoccsal kell a fülhöz rögzíteni. A fülbevalókat mindenki kedve szerint választatja ki. Van olyan hölgy, akinek a hosszú fülbevaló áll jól. De akik a tömör, kisebb darabokat kedvelik, azok számára is nagy a választék.

Ezüst fülbevaló Ezüst fülbevaló

A láncok

A láncok között is nagy a választék. A legközkedveltebbek a nyakláncok, de nagyon sokat hordanak karkötőket és bokaláncokat is. Ezek általában kapoccsal köthetők össze. Méretben és formában elképesztően nagy a választék. Hosszúság szerint is akármilyet választhatunk. Mintásat is lehet kapni vagy olyat, amely sodorva vagy összekapcsolva van.
A láncok csoportjába sorolható a nyakékek. A nyakék sokkal feltűnőbb szélesebb és díszesebb, mint a nyaklánc. A nyakékek általában drágakövekkel vannak kirakva. Ezeket fogadásokra és estélyekre szokták viselni a hölgyek. A nyakláncok sokkal hétköznapibb viseletnek számítanak, mint a nyakékek.

Ezüst lánc

A melltű

Általánosságban véve a melltű a ruhánk kihangsúlyozására szolgál. Lehet az virág formájú, akár levél vagy bármilyen mintát viselhetünk a ruhánkon. Méretének és formájának a kiválasztásakor csak a pénztárcánk szabhatja meg a határt. A melltű általában rögzítőkapoccsal kötődik a ruhánkhoz.

A függelék

Nem a legelterjedtebb ékszerek csoportja. De nagyon sokan előszeretettel használják azokat. A függelékek általában a nyakláncok, bokaláncok és karkötők díszítésére szolgálnak. Itt is úgyszintén megkülönböztetünk nagyon sok formát és méretet is.

Egyéb dolgok

Ide sorolhatjuk pl. a mandzsetta gombokat, karpereceket, órákat. Ezek között is úgyszintén nagyon nagy a választék.